Pitempiä retkiä - suunnittelua

tvhakala
Viestit: 114
Liittynyt: 07 Helmi 2012 13:54
Paikkakunta: Ristikivi

Pitempiä retkiä - suunnittelua

ViestiKirjoittaja tvhakala » 09 Touko 2012 14:01

Tässäpä ketjussa olisi oivasti tilaa suunnitella yhteisiä, kaikille avoimia useamman päivän pyöräretkiä. Jos olet jhk lähdössä, etkä ole ehdottoman allerginen matkaseuralle, niin vinkkaapa täällä. Monen aloittelevan pyöräretkeilijän mielestä olisi varmasti mukavinta tehdä ekat reissut porukalla, ja enemmänkin ajaneiden olisi ehkä helpompi lähteä uusille reiteille tätä kautta.

Parhaita reissuja tällaiseen yhteisretkeilyyn ovat sellaiset, joissa ajetaan vain pyörällä kotiovelta lähtien, jolloin ei tule ongelmia autoihin ja juniin mahtumisen kanssa. Toki myös pyörä-juna -retkiä saa järkätä, mutta jos osallistujia on monta, niin pitää sitten mennä eri junilla. Ihan hyvä idis voisi olla semmoinen, että jos itse matkustaa pyörällä sukuloimaan pitemmäksi aikaa, niin voisi ottaa menomatkalle mukaan retkiseuraa, ja muut voisivat sitten palailla takaisin kotiin itsekseen pyörällä taikka sitten junalla. Jos suunnittelemaasi reissuun tarvitaan autokuljetusta, niin siitä olisi hyvä infota jo todella hyvissä ajoin, että mukaan haluavilla ihmisillä olisi jotain mahiksia järjestää itselleen (kimppa-)kyytiä, tai sitten pitää huolta siitä, että omassa autossasi on tilaa ylimääräisille.

Ja kerrataanpas tässä vielä varuilta semmoinen itsestäänselvyys, että jokainen lähtee ainakin näille minun omille retkilleni O-MAL-LA VAS-TUUL-LA, mikä tarkoittaa sitä, että jos tulee pipi, niin kuluista joutuu vastaamaan itse. Tapaturmavakuutus ei sinänsä ole pakollinen, mutta isomman pipin sattuessa tällaisen olemassaolo voipi pienentää laskua. JYPS ei ole millään tavalla vastuussa näistä retkistä, enkä minä ole mikään virallinen seuran retkien vetäjä.
Viimeksi muokannut tvhakala, 13 Kesä 2012 14:30. Yhteensä muokattu 4 kertaa.

tvhakala
Viestit: 114
Liittynyt: 07 Helmi 2012 13:54
Paikkakunta: Ristikivi

Re: Pitempiä retkiä - suunnittelua

ViestiKirjoittaja tvhakala » 09 Touko 2012 14:27

No niin. Tässä olisi aluksi joitakin asiallisia ehdotuksia retkistä, joita luullakseni ajelen jossain vaiheessa kesää. Nämä ovat tuttuja ja turvallisia kansallispuistoreissuja, joissa reitti-ideat ja yöpymispaikat ovat jokseenkin selvillä. Siis mitään kovin pahoja eksymisiä ja aikatauluyllätyksiä ei pitäisi tulla. Näissä ei myöskään tarvita autoja/julkisia, eli mukaan mahtuvat varmasti kaikki kiinnostuneet. Yöpyminen tapahtuu teltoissa. Näihin retkiin saa osallistua kuka tahansa asiasta kiinnostunut.

Pyhä-Häkin kp: Ei toki suorinta tietä, vaan mielenkiintoisia paikkoja kierrellen. Menisi ehkä mukavimmin kolmen yön ja kahden päivän reissuna, siten, että lähtö olisi illalla ja paluu aamulla/päivällä (n. 30 km aamulla vielä ajettavaa). Mutta mahdollinen myös kahden yön ja kahden päivän pituisena, jolloin mahtuisi tavalliseen viikonloppuunkin (eli pe-ilta - su-ilta).

Isojärven kp: Tähän tarvii kolme yötä. Joko aamulla liikkeelle ja useampia nähtävyyksiä kierrellen -> 4 päivää ja 3 yötä, tai sitten illalla liikkeelle ja vähän lyhyempää reittiä -> 3 päivää ja 3 yötä.

(Leivonmäen kp: Täällä tuli jo käytyä, mutta jos kiinnostusta esiintyy, voisi uusia syksyllä. Onnistuu hyvin la-su -reissuna)

Toisen noista pitemmistä reissuista voisi tehdä ehkä juhannuksena ja toisen heinäkuussa. Aukokaapas päätänne ajoissa, jos on toiveita siitä, että mikä reissu ajetaan, milloin ja minkä pituisena (y.o. vaihtoehdoista). Muutenkin olisi kiva tietää vähän etukäteen, olisiko ketään lähdössä mukaan, sillä jos yhtään kiinnostusta ei esiinny, saatan laiskuuttani jättää itsekin lähtemättä... Lopullisen lähtöajan ilmoitan tässä ketjussa n. viikkoa ennen lähtöä.
Viimeksi muokannut tvhakala, 14 Kesä 2012 13:56. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

tvhakala
Viestit: 114
Liittynyt: 07 Helmi 2012 13:54
Paikkakunta: Ristikivi

Re: Pitempiä retkiä - suunnittelua

ViestiKirjoittaja tvhakala » 09 Touko 2012 14:49

Ja sitten mennään vähän törttöilyn puolelle. Eli seuraavassa muutamia huonosti suunniteltuja/suunnittelemattomia reissuideoita, joissa ei kestosta eikä yöpymispaikoista ole mitään hajua...

edit: oon sittenkin näitä suunnitelmiani vähän asiallisempaan kuntoon saanut, eli ei kannata y.o:sta pelästyä, vaan lukea tuo alle oleva täsmennysviesti :)

Operaatio Kalakukko: Tarkoituksena olisi ajaa heinäkuussa pohjois-Savoon Lapinlahdelle sukuloimaan. Menomatkalle oisi seura tervetullutta, takaisin pääsee esim. junalla. Reittiä en ole vielä yhtään miettinyt, eli jos jollakulla on kokemusta tuosta seudusta, niin ideoita otetaan vastaan.

Paavon polku: Edelliseen voisi yhdistää lyhyen (~70 km) Lapinlahden ympäristössä kiertelevän maastopyöräily/retkeilyreitin nimeltä Paavon polku. Tuolla pitäisi olla useita leiripaikkoja, mutta en ole kyllä asiaa henkilökohtaisesti käynyt tarkistamassa, eikä myöskään reitin soveltuvuudesta pyöräretkeilyyn ole mitään tietoa. Mutta maantielle ei ole pitkä matka, jos aivan mahdottomaksi ähräämiseksi menee. Paavon polun voi tietty ajaa myös pelkältään, kunhan jotenkin junailee itsensä Lapinlahdelle ja takaisin.

Keski-Suomen kierros: Prisman alelaarista löytyi Keski-Suomen reitin fillariopas... Reittihän kulkee JKL:stä HKI:iin (Korpilahti, Luhanka, Sysmä...), mutta tästä voisi tehdä ympyräreitin kaartamalla Asikkalasta länteen Evon retkeilyalueelle jne.

Luullakseni noista isommista retkistä vain toisen saan tähän kesään (heinäkuulle) mahtumaan, eli pistäkääpäs vastausta, josko jompi kumpi kiinnostaisi! Ja jälleen, jos ei ketään etukäteen yhtään kiinnosta, voivat reissut jäädä tekemättä. Näihinkin saavat osallistua kaikki asiasta kiinnostuneet, joilta löytyy hidun verran seikkailumieltä.
Viimeksi muokannut tvhakala, 14 Kesä 2012 14:04. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

joukok
Viestit: 604
Liittynyt: 25 Helmi 2011 18:27

Re: Pitempiä retkiä - suunnittelua

ViestiKirjoittaja joukok » 11 Touko 2012 18:57

Hei hienoa aktiivista visiointia!

Taina on aina asiassa. Itse olen suunnitellut tuota Salmajärven kansallispuiston polkua testiajoon. Siellä on pitkä (100km) ja lyhyt kierros (50km). Saapi nähdä koska toteutuu.

T.jouko

tvhakala
Viestit: 114
Liittynyt: 07 Helmi 2012 13:54
Paikkakunta: Ristikivi

Re: Pitempiä retkiä - suunnittelua

ViestiKirjoittaja tvhakala » 22 Touko 2012 13:59

Salamajärvi ois miustakin kiva, mutta sanooko nuo puiston säännöt, että poluilla ei saisi pyöräillä?

Entäpä semmoinen reissu, että ajettaisiin JKL:stä sinne puiston reunamille telttailemaan ja takaisin? Useamman päivän reissu tämä tietty olisi, eli pitänee sijoittaa loma-aikaan. Matkan varrella olisi oivasti myös Pyhä-Häkki, jonka liepeiltä löytyy hyviä telttapaikkoja.

Oisko kellään tiedossa järkevää leiripaikkaa vielä tuolta Pyhä-häkin ja Salamajärven välimaastosta, ettei tulisi niin pitkiä päivämatkoja, ja ehtisi vähän katselemaan ympärilleenkin?

tvhakala
Viestit: 114
Liittynyt: 07 Helmi 2012 13:54
Paikkakunta: Ristikivi

Re: Pitempiä retkiä - suunnittelua

ViestiKirjoittaja tvhakala » 11 Kesä 2012 13:20

Vähäistä näyttää olevan kiinnostus kansallispuistoreissuja kohtaan... Koska en viitsi näitä samoja reissuja enää uudestaan yksin ajella, niin nämä ovat nyt sitten vaarassa jäädä toteutumatta tänä kesänä, kun taas nuo molemmat pitemmät reissut aion näillänäkymin ajaa (ks. a.o. viestiä). Jos kuitenkin olisit kiinnostunut kp-reissuista ja olet vain unohtanut pitää melua asiasta, niin teepäs se piakkoin; voin kyllä vielä muuttaa suunnitelmiani, jos kiinnostusta löytyy. :)

tvhakala
Viestit: 114
Liittynyt: 07 Helmi 2012 13:54
Paikkakunta: Ristikivi

Re: Pitempiä retkiä - suunnittelua

ViestiKirjoittaja tvhakala » 11 Kesä 2012 13:41

Nuo pitempien retkien yksityiskohdat alkavat nyt hahmottua tarkemmin, eli tuosta aiemmasta infosta poiketen kyllä nämäkin tulevat olemaan ihan huolella suunniteltuja, valmiiksi katsottuine yöpymispaikkoineen. Tosin koeajanut en vielä näitä ole, joten pieniin yllätyksiin on hyvä varautua ;) . Perustiedot pyöräretkeilystä olisi tänne mukaanlähtijöillä hyvä olla hallussa; ei välttämättä tartte olla kokemusta, mutta joku tatsi siitä, että mitä kannattaa ottaa mukaan. (Ihan pyöräretkiummikoille suosittelisin mieluummin osoittamaan kiinnostusta noita lähi-kp-reissuja kohtaan.)

Ekana olisi vuorossa tuo Keski-Suomen kierros juhannuksen tienoilla. Reitti olisi JKL-Korpilahti-Luhanka-Sysmä-Vääksy-Evo-Kuhmoinen-Jämsä, ja matkan varrella mm. Vaarunvuori, Kammiovuori, Päijätsalo, Pulkkilanharju (c Päijänteen kansallispuisto), Evon retkeilyalue, Kuhmoisten linnavuori. Kilometrimäärää en nyt ehdi/jaksa tässä paperikartasta lähteä arvioimaan, sen voi jokainen tehdä itse halutessaan. Mahdollisia yöpymispaikkoja olen katellut matkan varrelta kaikkiaan 7 kpl, mutta osa näistä on niin lähekkäin, että voi ajaa pari, jopa kolmekin etappia päivässä. Tästä syystä retken voi helposti sovittaa osallistujien jaksamisen mukaan, ja aikaa menisi vauhdista riippuen 5-8 päivää.

Ajankohdaksi olen tälle ajatellut juhannuksen seutua. Minulla ajankohdan kanssa ei ole mitenkään päivän päälle tarkkaa, esim. aikahaarukassa 18-25.6 voisi lähtöpäivän (näillänäkymin) valita melko vapaasti, ja säätiedotustakin voi vähän pitää silmällä. Jos haluaa vaikuttaa ajankohtaan, niin olisi hyvä älähtää 13.6 mennessä, että saadaan sumplittua mahdollisimman monelle sopiva aika, ja jos ajalla ei oo väliä, niin viim. 15.6 klo 16 mennessä (siltä varalta, että lähtö olisi jo 18 pvä; en lue sähköpostia vkloppuisin!!). Enempää infoa julkisesti ei tipu, vaan lopulliset lähdön aika-avaruuskoordinaatit sovitaan lähtijöiden kesken.

sp:taina.hakala@jyu.fi, puh:0505232781

tvhakala
Viestit: 114
Liittynyt: 07 Helmi 2012 13:54
Paikkakunta: Ristikivi

Re: Pitempiä retkiä - suunnittelua

ViestiKirjoittaja tvhakala » 28 Kesä 2012 11:50

Osallistujia oli tuolla lähes-Päijänteen-kierrolla koko lailla vähän, mutta eri kivaa oli :D. Seuraavaksi sit suunnittelemaan sitä operaatio Kalakukkoa...

tvhakala
Viestit: 114
Liittynyt: 07 Helmi 2012 13:54
Paikkakunta: Ristikivi

Re: Pitempiä retkiä - suunnittelua

ViestiKirjoittaja tvhakala » 13 Heinä 2012 14:10

Sen verran olen pienentänyt suunnitelmiani tuon Operaatio Kalakukon suhteen, että ihan Lapinlahdelle asti en aja, vaan pysyttelen Kuopion tällä puolella, ja lisäksi skippaan sukuloinnit, eli ajan rengaslenkin, joka alkaa ja päättyy JKL:ään. Muuten suunnitelma sitten onkin pitkälti se, ettei ole mitään tarkkaa suunnitelmaa, vaan ajelen vähän mieleni ja säiden mukaan 8-) .

Eka yö olisi tarkoitus olla tuolla Suolahden ja Sumiaisten välimaastossa, ja toka Rautalammin tienoilla, mutta siitä eteenpäin on sitten useampi vaihtoehto, joista valita. Lyhyt vaihtoehto olisi tulla suoraan JKL:ään päin Hankasalmen kautta, keskipitkä olisi käydä ihmettelemässä Suonenjokea ja Pieksämäkeä, ja pitkä vaihtoehto olisi käväistä Kuopiossa asti. Järkevän oloisia telttailupaikkoja (kodan/laavun luota) olen katellut tuolta aika monta; ainoastaan Hankasalmen lähettyviltä en semmoista löytänyt, joten taifuunin sattuessa siellä voipi turvautua Ruokoniemen leirintäalueeseen (12e/teltta).

Minun retkeni kestänee noista reittivalinnoista riippuen 4 pv:stä n. viikkoon, mutta jos vähänkään kykenee itsenäisesti suunnistamaan, niin voi helposti liittyä seuraan osaksi matkaa (vaikkapa ekalle etapille) tai tulla junalla takaisinpäin. Alustavasti ajattelin toteuttaa operaatio Kalakukon heinäkuun lopulla/elokuun alussa, ja aikatauluun voi vielä yrittää vaikuttaakin. Kiinnostuksen älähdyksiä voipi esittää tässä ketjussa taikka sp:llä taina.hakala@jyu.fi.

tvhakala
Viestit: 114
Liittynyt: 07 Helmi 2012 13:54
Paikkakunta: Ristikivi

Re: Pitempiä retkiä - suunnittelua

ViestiKirjoittaja tvhakala » 13 Heinä 2012 14:16

Ja ennakkotietona, että Pyhä-Häkki -reissu olisi myös suunnitteilla luultavasti elokuun lopulla. Ajattelin käyttää tuohon 3 yötä s.e. ekalle ja vikalle päivälle tulisi vain lyhyt ajomatka (~30-40km), eli voisi lähteä esim. pe-iltana ja palata ma-(aamu)päivällä. (Kyllä Pyhä-Häkistä voi toki ajaa sunnuntaina suoraan JKL:ään, jos työt vaatii, mutta itse kuitenkin ajattelin ajaa vähän rauhallisemmin ja pitempää reittiä.)


Palaa sivulle “Pyöräretket, pyöräreitit ja pyörämatkailu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija