Sivu 1/2

Retkiluistelu

Lähetetty: 01 Tammi 2012 19:06
Kirjoittaja Teemu
Hei,

retkiluistelukausi on tältä talvelta avattu... Tuomio-, Palokka- ja Alvajärvillä pystyy liikkumaan paikoitellen, kunhan tietää mitä tekee ja kaikki turvavälineet ovat mukana. :) Huomenna homma jatkuu ja varmaan pääsee taas vähän pidemmällekin.

Oletko Jouko käynyt tutkailemassa Päijänteen jäätymistilannetta? Entä onko kukaan liikkunut Leppäveden suunnalla? Lieköhän Leppävesi vielä pääosin sulana? Onko kellään tietoja muilta lähijärviltä?

Re: Retkiluistelu

Lähetetty: 01 Tammi 2012 21:23
Kirjoittaja bonzorno
Taitaa Jouko tutkia teneriffan maastoja vielä!

Re: Retkiluistelu

Lähetetty: 07 Tammi 2012 23:10
Kirjoittaja joukok
No Morot!

Käyn huomenna (sunnuntai) aamulla mittaamassa Päijänteen jäätilanteen ja raportoin sen tänne.

T.jouko

Re: Retkiluistelu

Lähetetty: 08 Tammi 2012 00:21
Kirjoittaja Teemu
Hienoa!

Alustavasti oli puhe, että voisi yrittää huomenna lähteä klo 11:n kieppeillä. Päijänteellä voi olla vielä melko ohutta, joten suuntana voisi olla vaikka Lievestuoreenjärvi ja mahdollisesti Kynsivesi. Ainakin neljään asti näkee luistella.

Re: Retkiluistelu

Lähetetty: 08 Tammi 2012 09:32
Kirjoittaja joukok
No nyt on Päijänteen jää mitattu (Neniksen kohdalta). Noin 150 m rannalta jää oli vielä noin 10 cm. Jään laatu on loistava. Lunta ei juurikaan ole. Sellainen ohut kerros kylläkin , että läpi ei näe. Käytännössä tämä tarkoittaa, että ainakin kaikki lahdet on luistelun kestäviä ja rannat. Voimalaitos estää rantaluistelun. Tämän takia Päijännekierros jäisi aika lyhyeksi. Eli tuo Teemun ehdotus on ilmmeisen hyvä tälle päivälle.

T.jouko

Re: Retkiluistelu

Lähetetty: 10 Tammi 2012 18:12
Kirjoittaja Teemu
Hei,

miltäs Jouko näyttää Päitsin lumitilanne Nenäinniemen tienoilla? Käytiin tänään Säykistä pyörähtämässä Ristiselällä - melkein pääsi jo Muuratsalonkin ympäri! :)

Retkiluistelusta keskustellaan myös tuolla: https://groups.google.com/group/retkiluistelu?hl=en

Re: Retkiluistelu

Lähetetty: 18 Maalis 2012 11:24
Kirjoittaja joukok
Kävin tänään Päijänteellä retkiluistelemassa. Jää oli alussa rypyläistä mutta Pikku-urtin ja Porosaarten välissä itä-länsi suunnassa ihan OK. Porosaaren eteläpuolella oli vielä pikkusen lunta. Säistä riippuen luistelualue saataa laajeta nopeastikkin.

T.jouko

Re: Retkiluistelu

Lähetetty: 29 Marras 2012 10:38
Kirjoittaja jiipeek
Hyvältä näyttää pakkasten suhteen. Kohta pääsee lyömään skrinnarit tanaan.

Re: Retkiluistelu

Lähetetty: 30 Marras 2012 15:47
Kirjoittaja tvhakala
No niinpäs näkkyy olevan pakkasta luvassa ainakin joksikin aikaa.

Oiskos kellään antaa vinkkiä, että mihinkä päin kannattaisi lähteä ihmettelemään semmoisen otuksen, joka ei oo ikinään kunnostamattomilla luonnonjäillä ennen luistellut? Mitkä mestat jäätyy ekana ja oisi suht turvallisia? Ei kyllä ehkä ole mikään varsinainen järjen riemuvoitto lähteä ekakertalaisena yksin törttöilemään, siksi oiskin hienoo, jos pääsisi kokeilemaan jonkun vähän enempi harrastaneen mukaan.

Luistimina minulla on vanhat, semi-ehjät hokkarit, ja varusteista ymmärtäisin ottaa mukaan jäänaskalit sekä vaihtovaatekerran. Mutta juuri enempää en sitten asiasta ymmärräkkään...

Re: Retkiluistelu. Syksy 2012

Lähetetty: 02 Joulu 2012 16:32
Kirjoittaja jesh
Tilanne on juuri nyt melko surkea.

Tuomio, Palokka ja Alva näyttävät olevan "menetettyjä" lumisateiden myötä, ne jäätyivät tuossa to-pe aikana ja ovat nyt aika lumisia.

Tuomiojärven rantaa katteltiin eilen illasta, siellä oli ihan rannassa jäätä 7cm ja sitten loiveni 5cm paikkeille. Jään laatu on heikkoa, mutta pinta tasaista. Keskemmällä varmaan vähemän. Eilen oli sentti lunta, tänään satoi aika paljon.

Päijänne oli tänään Säykistä katsoen avoinna.

Muuratjärven rannalla näytti olevan n. 50-100 metriä jäätä ja lunta, sitten avoinna.

Jyväsjärvi oli Mattilanniemestä katsoen hangen alla. Mikähän on tilanne Kuokkalan sillan-Rauhalahden välillä?