Retkiluistelukurssi 12.12. alkaen

hiihto, pika/retkiluistelu, sähly jne.
Teemu
Viestit: 53
Liittynyt: 22 Helmi 2011 19:38

Retkiluistelukurssi 12.12. alkaen

ViestiKirjoittaja Teemu » 09 Joulu 2011 13:18

Hei,

vielä ehtii ja mahtuu mukaan maanantaina alkavalle retkiluistelukurssille!

TUTUSTUMISKURSSI RETKILUISTELUUN 12.12. ALKAEN

Jyväskylän Latu ja Suomen Retkiluistelijat ry järjestävät Retkiluistelukurssin, jolla tutustutaan luistelemiseen oikeilla luonnonjäillä eli järvillä, joilla ja merillä (ei siis auratuilla radoilla tapahtuvaan matkaluisteluun). Esimerkiksi YouTubesta löytyy useita videoita, joiden avulle pääsee jyvälle retkiluistelusta, vaikkapa:

http://www.youtube.com/watch?v=d8KBqvGV ... re=related

Kurssilla perehdytään mm. jään muodostumiseen ja lukemiseen, varusteisiin, turvalliseen jäillä liikkumiseen, luisteluretken suunnitteluun ja toteuttamiseen, lajin harrastamiseen sekä luistelukohteisiin Keski-Suomessa.

Kurssi kelpaa Suomen Retkiluistelijoiden tutustumiskurssiksi, jonka jälkeen voi liittyä SRL:n jäseneksi. Lisätietoja: www.skrinnari.fi.

Kurssi muodostuu todennäköisimmin kahdesta osasta. Kurssi aloitetaan kolmen tunnin luennolla maanantaina 12.12. klo 17-20 (tila ilmoitetaan
myöhemmin), jolloin kerrotaan mm. turvallisuudesta, varusteista ja kohteista sekä sovitaan kurssin jatkosta. Jos kurssille aikoo osallistua, niin luennolla mukana oleminen on pakollista. Luennon lisäksi on tarkoitus pitää noin 4-5 tunnin luisteluretki joulu-tammikuussa jäätilanteen niin salliessa. Mahdollisesti retken yhteydessä tai erillisellä tapaamiskerralla voidaan vielä halukkuuden mukaan harjoitella retkiluisteluun lajinomaisena tilanteena kuuluvaa jäihin putoamista ja jäistä pelastautumista.

Kurssiretkelle osallistuakseen tarvitsee välttämättä retkiluistimet, lantiovyöllisen repun ja naskalit. Retkiluistimia voi vuokrata retkelle esimerkiksi Kensun kautta. Naskalit maksavat noin 10-20 euroa, ja niitä voi ja kannattaa käyttää kaikessa jäällä liikkumisessa.

Huom! Kurssilla ei opeta perusluistelutekniikkaa, joten se pitää osata etukäteen.

Kurssin vetäjinä toimivat Suomen Retkiluistelijoiden koulutetut ohjaajat.

Kurssin hinta on 20 euroa. Hinta sisältää ohjauksen, materiaalit, turvavälineitä ja tapaturmavakuutuksen. Tarkemmat maksutiedot kerrotaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Kurssille voi ilmoittautua Suomen Retkiluistelijoiden alueyhdyshenkilö Teemu Tenhuselle, teemu.tenhunen (ät) jyu.fi.

Tervetuloa mukaan luonnonjäille!

Palaa sivulle “Muut lajit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija