Talvipyöräretki

tvhakala
Viestit: 114
Liittynyt: 07 Helmi 2012 13:54
Paikkakunta: Ristikivi

Talvipyöräretki

ViestiKirjoittaja tvhakala » 07 Maalis 2012 13:08

Eikös tässä olisi jo aika avata tämän vuoden pyöräretkikausi? Joooo!!!

Ajattelin, että voisi käydä seuran mökillä yhden yön retkellä joku viikonloppu. Että miksikö en ole jo menossa? Nääs seuraavien pikku ongelmien takia:

Ongelma 1: Siellä on Lunta. Noin 50 cm. Siinä tarttis lapioida tieltä mökille vievälle muutaman kymmenen metrin pituiselle polulle semmoinen ura, että sitä pitkin saisi pyöränsä ährättyä perille asti. Tuon nyt jaksaisi vaikka yksi lapioukko tai -akka tehdä, mutta kun mökillä ei ole lumilapiota. Jos siis saisi lainaan muutaman lumilapion, niille heiluttajat ja vielä jonkun rahtaamaan tämän poppoon autolla mökille, niin homma hoituisi pikaisesti, vaikka joku arki-ilta.

Ongelma 2: Siellä ei ole juoksevaa vettä. Eli toisin muotoiltuna, siellä ei ole jäätuuraa. Olisiko kenelläkään moista kapinetta lainattavaksi? Jos tänne olisi tarpeeksi monta lähdössä, mutta jäätuuraa ei löydy, niin voisi ehdottaa, että seura hommaisi (ja myös se lumilapio mökillä olisi ihan hyödyllinen). Tai jos ei onnistu, niin lähtijät voisivat porukalla ostaa edullisen mallin (esim. Jyskän varastomyymälässä tais olla 15e).

Jos nuo ongelmat siis saadaan ratkaistua, niin retken juoni olisi karkeasti ottaen se, että mennään esim. joku pe-ilta pyörillä tai hiihtäen, tai kuka nyt mitenkin, sinne mökille, ja siellä saisi sitten seuraavaan aamuun asti laittaa ruokaa, mährytä lumessa, istua sisällä, nukkua tai osallistua epävirallisiin umpihankipyöräilyn SM-kisoihin, minkä jälkeen olisi vapaa lähtemään kotiin, tai jäämään vielä toiseksikin yöksi. Ajankohta olisi tarkoitus valita niin, että pärjäisi kesä- tai kolmen vuodenajan makuupussilla (eli korkeintaan muutama pakkasaste), ja lisäksi niin, että mahdollisimman moni pääsisi mukaan.

Siis annahan kuulua itsestäsi jos

(a) kiinnostaa hidunkaan vertaa, siis joko tämä retki tai sitten muuten vaan mökin talvikäyttömahdollisuuksien parantaminen. Nythän tuolla on talvioleskelu melko mahdotonta, kun välttämättömät varusteet puuttuvat, eikä niitä varusteita sinne tulla saamaankaan, elleivät ihmiset niitä vaadi.

(b) ei kiinnosta, mutta sinulla on jonkinlainen ratkaisuidea ylläesitettyihin ongelmiin 1 ja/tai 2.

-Taina

Maxwell
Viestit: 65
Liittynyt: 24 Helmi 2011 12:29
Paikkakunta: Jyskä

Re: Talvipyöräretki

ViestiKirjoittaja Maxwell » 10 Maalis 2012 01:22

Jos ongelma 2 koskee juoma- ja ruuanlaittovettä, niin eikös ne kannattaisi sulattaa lumesta, jota on tähän vuodenaikaan saatavilla hyvinvarustetuista leiriytymispaikoista. Samaa tai oikeastaan puhtaampaa tavaraa se on kuin jään pimeällä puolella.

tvhakala
Viestit: 114
Liittynyt: 07 Helmi 2012 13:54
Paikkakunta: Ristikivi

Re: Talvipyöräretki

ViestiKirjoittaja tvhakala » 12 Maalis 2012 13:38

No joo, ei siellä tosiaan lumesta ole pulaa, mutta aattelin, että kun siellä on sitä teollisuutta aika lähellä, niin lumessakin voi jotain hitusia olla, varsinkin pitkän poudan jälkeen. Kaipa niitä hituja siellä järvessäkin on, mutta ehkä pienempinä pitoisuuksina. Olipa asia miten tahansa, niin ainakin minusta järvivesi on huomattavasti paremman makuista kuin lumesta sulatettu. Eli ongelmat 1 ja 2 eivät täysin eliminoi toisiaan ;) .

Jos nyt säät lämpenee kovastikin, niin voihan se jää sen verran muhjaantua, että sen saisi rikki pistolapiolla (joka sieltä mökiltä toivottavasti löytyy, en muistanut tsekata käydessäni..). Ja kyllä sillä pistolapiollakin lumityöt tietty hätätapauksessa hoituu.

Mutta laimeahkoa tuntuu olevan kiinnostus reissua kohtaan; eikö teitä kiinnosta koko juttu, vai ettekö vaan viitsi tulla talkoisiin?

tvhakala
Viestit: 114
Liittynyt: 07 Helmi 2012 13:54
Paikkakunta: Ristikivi

Re: Talvipyöräretki

ViestiKirjoittaja tvhakala » 12 Maalis 2012 13:48

Varokaa vaan lapioukot siellä Setämies-ketjussa! Jos ei ala vastauksia tippumaan, niin minun pitää kohta tulla sinne potkimaan teitä persiiseen :twisted:

tvhakala
Viestit: 114
Liittynyt: 07 Helmi 2012 13:54
Paikkakunta: Ristikivi

Re: Talvipyöräretki

ViestiKirjoittaja tvhakala » 20 Maalis 2012 15:47

Noniin, Tämä mökkireissujuna starttaa ensi perjantaina klo 16 tuolta
http://kartta.jkl.fi/Web/Default.aspx?l ... nguage=fin

Kaikki saapi tulla mukaan 8-) . Saa mennä edeltä tai tulla perässä, ja käyttää kulkuvälineenä pyörää tai suksia tai ylipäätään mitä tahansa paitsi henkilöautoa. (Oikeesti: jos joku tulee autolla, niin minusta tulee tämän :evil: näköinen...)
Pihassa on sen verran polkuja, että pärjännee ilman säärystimiäkin. Järvestä saa vettä, mutta omat eväät tietty mukaan. Ei ole pakko olla yötä, jos ei tarkene tai muuten vaan uskalla. Ite olen 1-2 yötä, riippuen siitä onko miten kivaa.

joukok
Viestit: 604
Liittynyt: 25 Helmi 2011 18:27

Re: Talvipyöräretki

ViestiKirjoittaja joukok » 24 Maalis 2012 15:16

Mahtavaa argumentointia. Tätä lisää...

Tänään vasta käsitin mitä olisi ollut tarjolla. Harmin paikka, kun nyt meni homma ohi.

Toivottavsasti homma hoituu ilman setäsiäkin ja tuota piiskaa otan mielellään heti kun hetki koittaa.

T.jouko

tvhakala
Viestit: 114
Liittynyt: 07 Helmi 2012 13:54
Paikkakunta: Ristikivi

Re: Talvipyöräretki

ViestiKirjoittaja tvhakala » 26 Maalis 2012 12:38

Honasin kyllä jossain vaiheessa, että tuollahan on ihan oma ketju mökkireissuja varten. Olisi tietty pitänyt laittaa sinne myös infoa, mutta kun en juuri silloin ehtinyt aprikoimaan, että miten tuon viestin saisi sinne helpoiten kopioitua.

No joka tapauksessa oli oikein mukavaa saada välillä vähän lepoa nykyajan mukavuuksista. Olin koko viikonlopun, ja kastelin välillä kaikki vaatteenikin räntäsateessa mutta saihan nuo hyvin kuivattua siellä kodassa.

Purkka
Viestit: 546
Liittynyt: 24 Helmi 2011 09:42
Paikkakunta: JYSKÄ

Re: Talvipyöräretki

ViestiKirjoittaja Purkka » 26 Maalis 2012 16:03

Ei muuta kuin rispektiä Tainalle :) ! Tuo on kunnon meininkiä. En vaan itse voinut osallistua perhesyistä, mutta jospa tulisi uusi mahdollisuus kevään mittaan.
Matti Purojärvi | nol viis nol - 410 8473 | Trek Superfly FS 9.9 SL

tvhakala
Viestit: 114
Liittynyt: 07 Helmi 2012 13:54
Paikkakunta: Ristikivi

Re: Talvipyöräretki

ViestiKirjoittaja tvhakala » 28 Maalis 2012 11:57

Tuo mökki on minusta loistava rentoutumuspaikka nimenomaan talvella, kun siellä on varma puuhuolto ja säältä suojattu keittopaikka. Kesällä ehkä vähän tylsänpuoleinen, koska silloin on helppo retkeillä missä tahansa. Siksi olisi hienoa, jos sinne saisi ne puuttuvat talvivehkeet.

Olen asiata johtokunnalta kysynyt, mutta niitä ei kuulemma hankita, kun siellä on niin vähän kävijöitä talvisin (eli mikä tässä nyt sitten onkaan syy ja mikä seuraus :roll: ?). Tarvitsisi muidenkin vähän ruveta kiukkuamaan asian eteen, että saisi ne kamat edes ensi talveksi. Ei tuo nyt mikään ylimaallisen suuri investointi kuitenkaan ole.


Palaa sivulle “Pyöräretket, pyöräreitit ja pyörämatkailu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija