Sivu 1/1

Polkuosuudet välillä Leivonmäki-JKL?

Lähetetty: 19 Syys 2012 15:10
Kirjoittaja tvhakala
Oiskohan kukaan sattumoisin ikinään kulkenut pyörällä taikka jalan seuraavia pätkiä:

(1) Soimalampi (Leivonmäki kp)-Rutalahti (erityisesti se pitempi polkuosuus Rutalahden päässä) http://kartta.jkl.fi/Web/Default.aspx?l ... nguage=fin

(2) Ison Iilijärven länsiranta - luoteen suunnassa oleva tie (kartta ei tiedä tästä polusta mitään, mutta kyl siel jotain pitäisi olla) http://kartta.jkl.fi/Web/Default.aspx?l ... nguage=fin

Niin sitä vaan mietin, että mahtaako noissa olla kovin pahoja pyöränkanto- tai suo-uintiosuuksia, vai pitäisköhän nuo kiertää, jos sitten joskus mahdollisesti semmoisen Leivonmäki-JKL -ajelun saisi aikaiseksi...

Re: Polkuosuudet välillä Leivonmäki-JKL?

Lähetetty: 19 Syys 2012 16:05
Kirjoittaja Purkka
Vastaus kohtaan 1:
Ajoin tuon kp-Rutalahti reitin viime kesänä. Osa polusta on hyvinkin teknistä ja työnnettävää on muutamia satoja metrejä, ehkä toista kilometriä, vaikea sanoa. Osa reitistä kulkee hakattujen aukkojen läpi joissa ei varsinaista polkua ollut, eikä ajamisesta tullut mitään. Rutalahden päässä on hienoa joenvarsipolkua. Reitti oli melko huonosti merkattu ja ajoittain meni ajaminen reitin hakemiseksi. Ehkäpä merkkaamista ovat parantaneet sitten viime vuoden.

Vastaus kohtaan 2: Teemulla on tietoa Jyväskylä-Rutalahti välisen maaston reiteistä.

Re: Polkuosuudet välillä Leivonmäki-JKL?

Lähetetty: 22 Heinä 2013 08:40
Kirjoittaja wibzu
Vastaus vanhaan threadiin, mutta ehkä auttaa tulevilla lenkeillä:

1. Reitti ihan ajettava, mitään kauhean hankalia paikkoja ei kovin montaa ollut. Ongelmana lähinnä polun vähäinen käyttö ja sen myötä heikohko näkyvyys polun pohjalle. . Ajattelin käydä joku päivä ajelemassa uudestaa niin voin inffota polun nykytilasta.

Re: Polkuosuudet välillä Leivonmäki-JKL?

Lähetetty: 22 Heinä 2013 08:50
Kirjoittaja Purkka
Kiitos tiedoista. Träkkilinkkisi ei ole julkinen eli sitä ei pääse katsomaan.
Mulla on tavoitteena kartoittaa reittiä Jyväskylä-Joutsa sellaiseksi, että ei tarvitsisi ajaa juurikaan asfalttiteitä. Leivonmäen kansallispuisto-Joutsa väli on jo ok, samoin Rutalahti-kansallispuisto vaellusreittiä pitkin. Mutta Rutalahti-Jyväskylä väli on vielä hakusessa.

Re: Polkuosuudet välillä Leivonmäki-JKL?

Lähetetty: 22 Heinä 2013 11:08
Kirjoittaja wibzu
Julkisuusasetuksia muutettu niin nyt pitäisi näkyä.

Rutalahdesta pohjoiseen ei ole hajua. Lähempänä nelostietä maasto muuttuu sen verran kallioiseksi, että polkuja ei varmaan löydy joten suuntaisin kohti nisulantietä Rutalahdesta.

Re: Polkuosuudet välillä Leivonmäki-JKL?

Lähetetty: 23 Heinä 2013 14:36
Kirjoittaja tvhakala
Minä ajan yleensä Leivonmäen kp:sta kotiin silleen, että Rutalahdesta Nisulaan asvalttitietä, ja sitten niitä pikkuteitä pitkin Ilmopohjaan. Sieltä sitten ekaksi itään päin, mutta vähän ennen 4-tietä lähtee polkua pohjoiseen päin. Sieltä pääsee pikkutietä/polkua Jääskelään asti. Ei ole miulla mitää träkkiä laittaa, mutta reitti lienee aika itse-eksplanatorinen, kun kattoo vaikka retkikartasta mikä on suorin reitti. Kaikki tuohon asti ajettavissa täydessä retkilastissakin. :)

Maasturilla ilman lastia se luontopolkupätkä Jääskelästä ylöspäin on suurimmaksi osaksi ajettavissa, mutta siinä puronvarressa menee pikkupätkä kyllä ihan pyöränkantopuuhaksi. Siitä Turantieltä pääsee sitten taas kätevästi tietä/polkua pitkin Laurinniementielle ja siitä polkuja pitkin Hupeliin. Kallioiden päällä kulkeva polku on paikoin aika törkyvaikea, mutta Laurinkujan kohdalta lähtee helpompi vaihtoehto.