Sivu 1/4

< 2h endurolenkit

Lähetetty: 06 Touko 2012 09:48
Kirjoittaja arttu
Morjens,
niin ne tilanteet muuttuu. Niin mukavia ja haastavia kun tuollaiset kolmen-neljän tunnin viikkoendurolenkit ovatkin, ovat elämän suuret realiteet astuneet suurilla saappaillaan (tai pienillä) tämänmittaisten lenkkien harrastamisen esteeksi.

Näin ollen ehdotan arvoisalle enduroyhteisölle seuraavaa lisäystä JYPS:n yhteislenkkivalikoimaan:

Alle kahden tunnin enduroviikkolenkki


- kesto ALLE 2 tuntia
- reitti tiedossa etukäteen.
- reitin ehdottaja vie ja vastaa siitä että alle kahden tunnin mennään :)


Itse osaan tasan kaksi alle kahden tunnin lenkkiä lenkkiä harhailematta: Laajavuoren kuntopolun ja Laajavuoren kuntopolun toiseen suuntaan.

Onko muita tällaisista lenkeistä kiinnostuneita? Entä olisiko päivä varsinaisten yhteislenkkien välipäivänä vain samaan aikaan kun muut lenkit?
Itse tulen ajamaan tälläisiä kerran viikossa joka tapauksessa mutta olisi ihan mukavaa ajaa välillä porukassakin.

T:Arttu

Re: < 2h endurolenkit

Lähetetty: 06 Touko 2012 13:39
Kirjoittaja Kaisuli
Mulla ainakin on kiinnostusta tämmöisille lenkeille, hyvä idea! Olen tosin maisemissa kunnolla vasta kesäkuun alusta lähtien, mutta nuo max. 2 h lenkit sopii omiin intresseihin tosi hyvin. Pitkät lenkit sovin mieluummin erikseen ja ajelen niitä harvemmin.

Re: < 2h endurolenkit

Lähetetty: 06 Touko 2012 14:22
Kirjoittaja bonzorno
Kangasvuoren luontopolku menee kanssa tohon haarukkaan ja on todella maukas!

Re: < 2h endurolenkit

Lähetetty: 06 Touko 2012 21:27
Kirjoittaja kreal
Erittäin hyvä idea! Olen itse ollut jo pitkään samalla kannalla, mutta aina ne lenkit tuntuu venyvän sinne 3-4 tuntiin vaikka ehdottaisi jotain muuta. Treenaamisen järkevyyden ja riittävän palautumisen kannalta nuo jatkuvat 3-4h lenkit on sellaisia, että niistä on pidemmän päälle enemmän haittaa kuin hyötyä, varsinkin jos rinnalla on vielä muita aktiivisesti harrastettavia lajeja. Hauskojahan ne on, mutta realiteetit muiden lajejen ja erilaisten elämäntilanteiden osalta tulee kuitenkin pitää mielessä.

Ehdottaisin, että ruvettaisiin ajamaan näitä lyhyempiä lenkkejä vaikka maanantaisin ja keskiviikkoisin ilman mitään seurakytköksiä ihan vaan "Jyväskylän endurolenkkeinä". Näitä voisi kuka tahansa ajella ihan päälenkkeinä jos huvittaa ja käyttää myös palauttavina lenkkeinä jos sellaista tarvetta on. Uskoisin, että lyhemmille lenkeille voitaisiin saada uusiakin kuskeja mukaan - nuo 3-4h lenkit voi aloitteleville kuskeille tuntua liian rajuilta. Monilta lajista kiinnostuneilta tutuilta olen myös kuullut, että "ei niille JYPSin lenkeille voi lähteä, kuin siellä on vain kisakuskeja mukana". Tuollaisesta tarpeettomasta vääristymästä pitäisi päästä eroon, ja sen takia homma kannattaisi pitää mahdollisimman epävirallisena ja vapaana seurakytköksistä. Saataisiin nämä tällä hetkellä yksin ajelevat kuskitkin mukaan ajamaan porukassa.

Muutamia reittejä mitä tähän sopisi:

- Laajavuoren luontopolku
- Haukanniemi
- Ladunmajan polut

Re: < 2h endurolenkit

Lähetetty: 07 Touko 2012 05:05
Kirjoittaja Purkka
Erinomaista keskustelua!! Tuohon palautumiseen liittyen mainitsin jo viime keväänä, että kaksi pitkää (3-4) viikkolenkkiä ilman kunnon peruskuntopohjaa, on aivan liikaa kuntoilijalle (kisakuskit ovat tietysti asia erikseen). Lisäksi Kimmo mainitsi kynnyksen osallistumiselle nousevan helposti liian korkeaksi jo silkan keston vuoksi. Tästä syystä viime keväänä lanseerattiin "Kevyet maastolenkit", joka oli menestys ja palveli juuri niitä maastopyöräilijöitä, joilla ei ole vielä joko kuntoa, taitoa tai aikaa pitkiin ja kovatehoisiin viikkolenkkeihin.

Lenkkitarjomme maastopyöräilijöille on tänä vuonna seuraavanlainen:
- Ti: vauhdikkaampi XC lenkki, endurotyyppinen maastolenkki (3-4 tuntia)
- To: Kevyt maastolenkki (noin 2 tuntia), endurotyyppinen maastolenkki (3-4 tuntia)
- La / Su: maastolenkki erikseen sopien (maastoretki tms. pitempi lenkki)

Em. tarjontaan sopisi hyvin ma ja ke lenkkinä endurotyyppinen < 2 tunnin lenkki. Eilen mm. ajeltiin iltalenkkinä MTB harrastustaan aloittelevan kaverin kanssa 2 tuntia Väärämäen taholla. Halssila-Jyskä suunnalta löytyy runsaasti vaihtoehtoja lyhyille maastolenkeille.

Lyödäänkö ma + ke kalenteriin?

Re: < 2h endurolenkit

Lähetetty: 07 Touko 2012 11:10
Kirjoittaja JuSa
Kukaan ei varmaan laita pahitteeksi lyhyempiäkin lenkkejä, mutta nuo "lisäpäivät" hieman askarruttavat: riittääkö tästä kaupungista loppujen lopuksi pitemäksi aikaa kuskeja ajelemaan - ehdotuksen mukaisesti - jo lähes joka viikonpäivälle riittäviä lenkkejä? Eikö olisi järkevämpää ajella porukassa tutuilla päivillä (onko ne sitten ti ja to vai mitkä) sellaisia lenkkejä, että lyhemmän aikaa ehtivät voivat erkaantua parin tunnin kohdalla mukavasti muusta porukasta (jos sitä porukkaa enää jää) eikä tarvitse ajella toista kahta tuntia siirtymää takaisin kaupunkiin. Eli suomeksi, iltalenkit ajeltaisiin kaupungin ympäristössä siten, että kukin voi lähteä lenkiltä koska vain pois (eikä vaaraa eksymisestä tai liian pitkästä tiesiirtymästä ole).

Totuushan on, että tänäkin vuonna maastokoulujen tms jälkeen into lakkaa ja lopulta lenkeillä käy 4-10 hengen lössejä ... Jos nämäkin jaetaan eri päiville, niin ... lenkeillä ei käy kohta kuin Arsi :D

Re: < 2h endurolenkit

Lähetetty: 07 Touko 2012 11:59
Kirjoittaja Purkka
Vetäjäpulahan tuosta saattaa seurata.
Mutta voihan noita kokeilla. Jos ei toimi niin unohdetaan.
Jusan ehdotus on kanssa järkevä. Ja se, että Arsi ajaa kaikki lenkit.. vai miten se oli :)

Re: < 2h endurolenkit

Lähetetty: 07 Touko 2012 14:40
Kirjoittaja arttu

Re: < 2h endurolenkit

Lähetetty: 07 Touko 2012 15:09
Kirjoittaja bonzorno
Mä ajan tänään kangasvuoren! Onko lähtijöitä?

Re: < 2h endurolenkit

Lähetetty: 07 Touko 2012 20:09
Kirjoittaja bonzorno